Fogászatra járás a korona vírus járvány alatt és utána.

Fogászatra járás a korona vírus járvány alatt és utána.

Kedves meglévő és leendő pácienseink!

Számunkra nem csak a kialakult helyzetben, mindig első sorban az önök biztonsága és elégedettsége volt a legfontosabb. Fogorvosként és fogászati dolgozóként egyaránt a fertőzésveszély magas kockázattal van jelen mindennapjainkban. A koronavírus ennek ellenére mindannyiunk életében olyan nem várt helyzeteket és nehézségeket generált, amelyekre senki nem volt felkészülve.

A 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelet alapján a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt a fogorvosi alapellátók csak sürgősségi beavatkozásokat végezhetnek.

Rendelőnkben a páciensek a recepciós pultra kihelyezett kézfertőtlenítőt találnak, az időjárás függvényében folyamatosan szellőztetjük a rendelőnket, ahol légfertőtlenítő diffúzorok segítségével biztosítjuk a megfelelő higiéniai körülményeket. Továbbá, érkezéskor betegeinket non kontakt érintésmentes lázmérővel ellenőrizzük. Orvosaink és asszisztenseink maszkban, gumikesztyűben, egyszer használatos védőoverálban és plexi védőálarcban végzik a sürgősségi kezeléseket.

test_1.jpg


Mi számít sürgősségi esetnek? 

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak a 4. § (4) bekezdés e) pontja szerinti sürgősségi ellátás nyújtható.”

A veszélyhelyzet időtartama alatt az alábbi fogorvosi beavatkozások végezhetőek:

  • a fogak friss baleseti sérüléseinek elsődleges ellátása (visszahelyezés, sínezés, gyógyszeres kötés, foghúzás),
  • a fogból kiinduló gyulladások ellátása (fog üregének megnyitása, foghúzás),
  • a fogmeder gyulladás, bölcsességfog körüli gyulladt lágyrész-szövetek konzervatív kezelése,
  • a szájüregen belüli tályog megnyitása,
  • a nyelést vagy/és légzést akadályozó idegentest eltávolítása,
  • a szájnyálkahártya és az ajak akut gyulladásos megbetegedéseinek gyógyszeres ellátása,
  • állkapocs-ficam visszahelyezése,
  • a frissen tört állcsont nyugalomba helyezése.
  • a háromosztatú ideg által kiváltott roham helyi érzéstelenítéssel történő csillapítása, valamint
  • bármilyen eredetű szájüregi vagy szájüreg környéki vérzés csillapítása (tampon, fedőkötés, véralvadást fokozó gyógyszerek helyi alkalmazása, varrat).

Mint mindig, számunkra a páciensek biztonsága az első, ezért kérünk mindenkit, hogy abban az esetben látogassanak el hozzánk, amennyiben a felsorolt esetek közül bármely panasz fennáll önöknél. A rendelőnk továbbra is nyitva tart.

Várjuk, hogy újra a megszokott ütemben fogadhassuk betegeinket rendelőnkben és reméljük, hogy leendő pácienseinket mihamarabb üdvözölhetjük a Bátorfi fogászaton.

Krausz Dominika

Foglaljon fogászatunkba időpontot!